Ima li što ukusnije od fino skuhanog variva? U ovim trenucima teško…
Ako ste malo više jeli ovih blagdana, vrijeme je da organizmu dozvolimo predah od jakih i kaloričnih namirnica.
Sastojke potrebne za pripremu ovog obroka vjerojatno imate u kuhinji, a u mirisu i okusu ovog obroka će uživati baš svi!
VARIVO OD GRAŠKA I MRKVICE S RAVIOLIMA
Potrebni sastojci:
- 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 manji luk, sjeckan
- 2 mrkve, narezane na kockice
- 2 stabljike celera, narezane na kockice
- 3 žlice koncentrata od rajčice
- 1 šalica graška
- Soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 1 litra vode ili temeljca
- 1 pakiranje raviola sa sirom
- 2 šake baby špinata
- 2 žličice nasjeckanog svježeg peršina
Priprema:
U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dinstajte češnjak, luk, celer, grašak i mrkvu dok ne omekšaju, 4 do 5 minuta.
Kolači vam nikako ne uspijevaju? Ovih 8 savjeta će sve promijeniti
Dodajte koncentrat rajčice, pelate ili pasatu, začinite solju i paprom i kuhajte još 1 minutu. Dodajte juhu ili vodu i zakuhajte. Ako varivo želite zgusnuti dodajte 1 žlicu brašna ili dio povrća izvadite, smiksajte u multipraktiku i vratite nazad.
Umiješajte pred kraj špinat i peršin i još kratko kuhajte dok špinat ne uvene. Raviole kuhajte zasebno prema uputama na pakiranju. Kada su kuhani umiješajte u varivo.
Poslužite odmah i dobar tek!
Mogu li se začini pokvariti? Evo koliko svaki začin traje i kada ga trebate baciti
Foto: Shutterstock