Pokušajte ove bezglutenske krekere koje će voljeti sve generacije, bez obzira jesu li osjetljivi na gluten ili ne.
O bezglutenskoj se prehrani u posljednje vrijeme itekako mnogo govori, a da hrana spravljena po toj recepturi može biti itekako ukusna, potvrđuje i ovaj recept koji potpisuje nutricionistica Darija Vranešić Bender.
Recept za bezglutenske švedske krekere
Potrebni sastojci:
- 1 šalica kukuruznoga brašna
- 1/4 šalice sezamovih sjemenki
- 1/4 šalice lanenih sjemenki
- 1/4 šalice suncokretovih sjemenki
- 1/2 bučinih sjemenki
- 0,5 l maslinova ulja
- 3 dl vruće vode
- malo soli
Priprema:
- pomiješajte sve suhe sastojke, dolijte ulje i vruću vodu te sve kuhačom dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu
- na veliki lim stavite papir za pečenje i smjesu namažite tanko po cijeloj površini
- po želji odozgo pospite s malo krupne soli i stavite peći na 150 °C u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite 1 sat i 10 minuta
- pečeno ostavite da se malo ohladi i potom lomite na željenu veličinu
Uživajte u grickanju!
Sjemenke – liječe rane, sprečavaju rak, snizuju tlak i kolesterol!
Foto: Shutterstock
J. R.