Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Ivona Dragičević, mag.nutr.

Kolumna

Piše kolumnu: Kad tijelo traži više

Postavite pitanje

O autoru

Ivona Dragičević je rođena 30. kolovoza 1988. godine u Zagrebu, gdje je 2013. godine diplomirala na prehrani sportaša na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu pri sveučilištu u Zagrebu. Od kraja 2013. radi kao sportska nutricionistkinja u GNK Dinamo Zagreb, gdje joj je uloga bila dvojaka: 1) utjecati na odabir hrane i prehrambeno ponašanje u smislu prevencije kroničnih bolesti u kasnijoj dobi te 2) planiranje prehrane u skladu sa suvremenom znanošću o prehrani sportaša.

Sada radi kao stručni suradnik američkog branda dodataka prehrani Bestvite te joj je uloga educirati znanstvenu javnost o pozitivnom djelovanju dodataka prehrani. Ivona vjeruje da je pravilna prehrana jedan od temelja zdravog života, da je znanje o pravilnoj prehrani nužno kako bi se usvojile pravilne prehrambene navike te da je vrlo važno paziti na naš svakodnevni izbor namirnica, jer sve što unosimo nas gradi i postaje dio nas – ono smo što jedemo!

Ivona sudjeluje u mnogim projektima edukacije opće populacije te sportaša i dio je Vertebrinog edukacijskog tima u projektu „Djeca u sportu“ na kojem govori o važnosti uravnotežene prehrane kod djece sportaša. Suradnik je projekta „Čigrin let“ – rad djece s posebnim potrebama, Taekwondo kluba Čigre te nutricionist Matee Kunović (TK Banija) - brončane na DutchOpenu 2015. u kategoriji ispod 46 kg i Filipa Šačića, hrvatskog juniorskog prvaka u hrvanju 2015. (HK Sesvete).

Također, Ivona je autor stručnih članaka na području nutricionizma časopisa Vaša ljekarna, vanjski predavač na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu na kolegijima Uvod u profesiju nutricionizma te Prehrana sportaša i vojaka te je nedavno sudjelovala kao predavač na 3. Međunarodnom kongresu nutricionizma. 

Tekstovi autora