Psiha

Psiha

10 zdravih navika Albine Grčić: Ne izlazi iz kuće bez vitaminske bombe, a otkriva i omiljenu fizičku aktivnost

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji, prekrasna Albina Grčić, svoja jutra započinje vitaminskom bombom.

Otkrila je za naše čitatelje svojih 10 zdravih navika;

1. Provođenje što više vremena u prirodi

Kada god imam slobodnog vremena, uživam u prirodi i organiziranju izleta u okolici rodnog Splita; moram priznati da sam tek zadnjih godina otkrila pregršt prekrasnih lokacija nadomak doma. Naravno, kad se ukaže prilika, otkrivam i prirodu diljem zemlje.

2. Šetnje uz more

S obzirom na to da sam dijete s mora, nije ni čudo da je jedna od navika upravo šetnja splitskim plažama, u bilo koje doba godine. Sunce i morski zrak su nezamjenjivi.

3. Održavanje kondicije uz trening

Iako nisam uvijek uporna s treninzima, u posljednje vrijeme redovito treniram. Osvijestila sam koliko je kondicija uistinu važan dio za opće funkcioniranje, a u mom slučaju – pogotovo, s obzirom na intenzitet priprema za nastupe na Eurosongu.

10 zdravih navika Natali Dizdar: Malo toga kupujem jer većinu hrane dobivam iz tatinog vrta

4. Smoothie za dobro jutro

Svako jutro započnem uz jednu vitaminsku bombu, to je zaista stvar navike i to dobre. Dodatno i srećom – kada sam kući, mama me mazi i smoothie me dočeka čim otvorim oči.

5. Što više bakine spize

Baka je jedan od najvećih fanova, a svi znamo kakve su bake kad je hrana u pitanju; dok ne pojedeš sve sa stola, nema ustajanja. U zadnje vrijeme sam dulje periode izbivala iz Splita i jedna od prvih stvari koje bi mi nedostajale su upravo bakina spiza koja obiluje domaćim namirnicama.

6. Odmaranje lica od teške šminke

Često sam pod teškom šminkom, zbog prirode posla, stoga iskoristim svaki trenutak da njegujem i odmorim lice. Dobar san, svjež zrak u svakoj prilici i njega.  

7. Popodnevni “beauty sleep”

Tko me poznaje, zna da sam velika spavalica; često koristim popodneva za tzv. beauty sleep, i moram reći da zaista odlično funkcioniram u danima kad si ga priuštim, imam osjetno više energije. 

Tatjana Jurić: Nikada nisam bila na teškim dijetama. Ako želim kolač, priuštim si ga, baš kao i red čokolade više

8. Skin-care rutina

Do prije kojih godinu dana nisam u prevelikoj mjeri pristupala rutinskim i redovnim tretmanima lica, može se reći – nisam pazila na kožu, i to se i odrazilo. Sada vrlo ozbiljno pristupam redovnoj njezi.

9. Njega kose

Kosa je moje oružje, puno vremena posvećujem njezi i brizi o njoj, a imam i sreću surađivati sa Zvonimirom Franićem koji mi udijeli vrlo dobre savjete. 

10. Rolanje

Još odmalena mi je rolanje jedna od omiljenih aktivnosti: stavim slušalice na uši i pod Marjan.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo