Psiha

Psiha

5 inspirativnih lekcija koje možemo naučiti od Estee Lauder

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Jedina žena koja se našla na listi 20 najutjecajnijih poslovnih genijalaca magazina Time je upravo Estee Lauder, pa možemo zaključiti da je prava inspiracija. Ova snažna, vrijedna i uporna žena je je jednom rekla kako nikada ne sanja o uspjehu, ona na njemu uvijek radi.

Bilo da vam je uzor u poslu ili životu, ove su inspirativne lekcije koje možete naučiti iz života Estée Lauder

1. Godine su samo broj

Estee Lauder je bila mlada djevojka kada je naučila kako napraviti kreme koje djeluju te ih je prodavala u lokalnim salonima za ljepotu. Glavni trik je bio kupcima davati probne besplatne materijale kako bi pojačala prodaju. Bilo da ste stari 17 ili 58 godina, imate jednake mogućnosti postati uspješna poslovna žena. Potrebno je puno truda i vjere u sebe.

2. Za uspjeh je potrebno puno rada

Estee Lauder je svoj posao započela u vlastitoj kuhinji, pa nam postaje jasno kako nije potrebno imati bogate roditelje i poznate prijatelje kako bi se ostvario uspjeh. Lokacija mjesta gdje radite nije važna, važan je jedino vaš težak rad – koji se na kraju uvijek isplati. Također, ako ne vjerujete u ono što radite, osuđeni ste na propast.

3. Vjera u sebe znači sve

“Ako imate cilj, i ako želite postati nova Estee Lauder, morate marljivo raditi, biti u potpunosti posvećeni poslu i vjerovati u sebe i svoj san.” jednom je prilikom izjavila. Uvijek će postojati netko tko želi narušiti vaše samopouzdanje, a ako im povjerujete znači da se odričete sami sebe. Vjerujte da ćete postati bogati i uspješni i to će vam se dogoditi.

4. Odbijanje je jak motivator

Kada se Este Lauder pokušala probiti na europsko tržište, naučila je iskoristi odbijanja kao prednost i koristiti ga kao alat za motivaciju. Na sastanku s direktorom jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Europi je doživjela odbijanje. U jednom je trenu bočica sa parfemom pala na pod i razbila se. Direktor joj je naknadno ponudio ugovor jer se sve više žena raspitivalo gdje mogu nabaviti taj parfem čiji se miris širi prostorom. Još uvijek se ne zna je li to ona napravila namjerno ili ju je poslužila sreća, poanta je imati jaku vjeru u sebe i ne dopustiti nikome da vam kvari san.

5. Ako ste zaljubljeni u svoj san, on je već na pola ostvaren

Estee Lauder je obožavala svoje proizvode i vjerovala je da će ih svi zbog toga zavoljeti, Bila je u pravu. Što god radili, morate to voljeti.

Estee Lauder je provela veliki dio života trudeći se ostvariti svoj najveći san. Radila je puno, radila je teško i uvijek je uključivala strast u svoj posao. Za života je rodila dvoje djece i imala supruga koji ju je volio. Bila je uspješna u svim područjima života. Nakon što ste pročitali ove korisne savjete, možda i vi vrlo brzo ostvarite svoje snove!

Ana Abrahamsberg

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Otkrivamo 10 zdravih navika prekrasne glumice Bojane Gregorić Vejzović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo