Psiha

Psiha

Ana Rucner ima jednu neobičnu naviku: Za taj luksuz treba mi 20 minuta dnevno i nije bitno gdje sam

Poznata i omiljena violončelistica tijekom napornog dana regenerira se 20-minutnim snom.

1. Opuštanje u prirodi

S obzirom na to da živim u kući koja je okružena šumom, za mene je svaki dan “Dan u prirodi”. Obožavam slobodna jutra kada si mogu priuštiti ranojutarnju meditaciju u tom okruženju. To me jako napuni pozitivnom energijom!

2. Mojih 20 minuta dnevno

Davno sam svoje tijelo navikla na dvadesetominutni san. Kad imam veće napore i manje spavam noću, onda si priuštim ovaj luksuz od 20 minuta. Nije bitno gdje sam. Jednostavno odlučim i zaspim, a probudim se u minuti. To je sjajna regeneracija!

3. Njega lica

Lice temeljito čistim dva puta dnevno i jako držim do svoje kože. Šminkam se isključivo za javne nastupe, a ostatak vremena hodam bez šminke. Često si priuštim prirodne maske koje držim po 20 minuta na licu. Lice pamti i vrati!

Željka Veverec: Šuma, vitamin C i sezonske namirnice moji su aduti za zdravlje

4. Vrijeme s mojim violončelom

Uvijek volim odvojiti vrijeme za neobvezno prebiranje po žicama. Sviranje violončela i glazbena improvizacija me opuštaju, a glazba koju izvodim tada me liječi i odmiče od užurbane svakodnevice.

5. Trening

Kada god stignem, napravim vježbe istezanja i mini kućni trening. Nekad je to svaki dan, nekad preskočim, ali svakako održavam tjelesnu rutinu.

6. Zdravi obroci

Obožavam pripremati zdrave obroke od sirove hrane. U kući uvijek imam super stvar koja se zove “rižin papir” i svježe povrće. To kombiniram s kus kusom, tunjevinom i sličnim namirnicama. To je za mene “brza hrana” koja mi posluži u onim danima kada nemam vremena ni disati.

7. Sljeme

Odlasci u prirodu kao što je odlazak na Sljeme za mene nešto najbolje! Popeti se na sam vrh, provesti vrijeme na tom zraku i spuštanje nazad predivan je dar koji možete dati svome tijelu i duhu!

8. Masaža

Imam sjajnog fizioterapeuta koji mi godinama dolazi doma sa svojim stolom. Jednom tjedno masaža cijelog tijela nešto je što ne propuštam!

9. Prijateljstvo

Druženje s mojom najboljom frendicom i naš dan u tjednu za mene je najzdravija navika. Uživam u dijeljenju intime s nekim od povjerenja. A prijateljstvo je, znamo, jedno od najvećih bogatstava.

10. Molitva

Ne mogu reći da ovaj pojam ide pod zdravu naviku kao takav, ali bez molitve nema mog dana. Najljepše mi je odvojiti vrijeme u danu za tišinu, promišljanje i molitvu barem jedne desetice. Molitva me spušta na zemlju i daje mogućnost sagledavanja svijeta iz jedne sasvim druge perspektive. One posebne, duhovne.

Zdrave navike Nike Turković: Dodaci prehrani poboljšali su joj život, a na 8 sati sna se mora natjerati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo