Psiha

Psiha

Margot Robbie je za ulogu Harley Queen vagala svaku namirnicu i radila tisuće ponavljanja vježbi

Da je Alfred Hitchcock živ, njegova današnja muza zasigurno bi bila glumica Margot Robbie.

Ova zanosna plavuša iz Australije ima tek 29 godina, a o njezinu glumačkom umijeću i još više senzacionalnom izgledu bruji cijeli svijet. No, iako je od malih nogu svojom ljepotom plijenila pozornost modne i filmske industrije, Margot je svjesna da, želi li se održati u Hollywoodu, svoju ljepotu mora i te kako njegovati.

Ne čudi stoga da je iz prehrane potpuno izbacila prerađenu hranu, a unos masti i ugljikohidrata njezini nutricionisti drže pod strogom kontrolom. Međutim, disciplina u prehrani u Hollywoodu nije ništa novo, ali predanost kojom Margot vježba zapravo je fenomen. Lijepa glumica, naime, vježba pet puta tjedno, i to po četiri sata. Kada se priprema za fizički zahtjevnije uloge, poput one klizačice Tonye Harding (“I, Tonya”) ili Harley Queen (“Odred otpisanih”), intenzitet treninga povećava, a uz vježbe s utezima, kardiovježbe i trbušnjake, koji su dio njezine rutine treninga, Margot u svoje vježbanje uvodi i boks.

Dok je snimala film o Tonyi Harding, želeći sve odraditi sama, glumica je tri mjeseca svakodnevno provodila sate i sate na ledu ne bi li naučila vrhunski klizati. Koliko je dobra bila, najbolje svjedoči podatak da je za tu ulogu osvojila Oscar.

Da ovu jednostavnu naviku preuzmemo od Japanaca, bilo bi nam svima ljepše u životu

Seksizam je i danas i te kako prisutan

Andie Hecker, trener lijepe glumice, za magazin People rekao je da se takva predanost na treninzima rijetko viđa.

Koju god vježbu da samo joj dao, koju god težinu utega stavio, koliki god bio intenzitet – nikad, nijednom nije rekla da ne može. To je samo dokaz njezine predanosti, ali i povjerenja kako u mene tako i u svoje tijelo, objasnio je Andie te dodao da je za ulogu Harley Queen glumica morala izgledati utegnuto, ali ne mišićavo.

“Radili smo tisuće ponavljanja vježbi za donji dio tijela, definirali struk i rezultat je zaista bio fantastičan. Treba svakako dodati da je Margot jako pazila na prehranu, vagala je svaku namirnicu i striktno se držala plana. U mjesec dana napravili smo što nekima ne pođe za rukom ni u tri mjeseca, ponosno zaključuje trener.”

No da ne bi ispalo da zanosna glumica ne zna za drugo nego za rad i disciplinu, valja reći da je se često može vidjeti kako uživa u dugim kavama sa svojim suprugom Tomom Ackerleyjem, a voli se počastiti i sladoledom, organskim dakako. Iako se danas smatra blagoslovljenom i sretnom što je uspjela u filmskom svijetu, odlučila je otvoreno progovoriti o problemima s kojima se žene i danas često susreću samo zato što su – žene.

Reese Witherspoon: Ne koristim agresivne tretmane jer starenje je super stvar!

Seksističke ispade trpim još od početka karijere, a mogu reći da su kulminirali nakon uloge u “Vuku s Wall Streeta” kada su me čak i producenti počeli doživljavati kao meso. I zato, upravo zato, mislim da stalno treba upozoravati na taj problem, isticati ga, gurati pod nos moćnicima i težiti promjeni. Žene ne smiju šutjeti jer, ako šute, nažalost, svijet misli da su pristale na takve odnose, a to nije točno, objašnjava glumica.

Uz zavidnu glumačku karijeru, glumica svojoj listi može dodati i onu stilske ikone. Sve što odjene, rasproda se u rekordnom roku, a modna kuća Chanel prepoznala je njezinu bezvremensku ljepotu i angažirala je kao svoje zaštitno lice. Međutim, iako se u kreacijama visoke mode snalazi kao riba u vodi, privatno ova Australka voli ležernija izdanja, a najradije je u sportskoj odjeći i tenisicama i uvijek ima bocu vode. Alkohol pije iznimno rijetko, a kada to čini, bira pivo. Za svoj dobar izgled zahvaljuje genima, disciplini, ali i unutarnjem zadovoljstvu.

Unutarnje zadovoljstvo je ključ

Njegujem prijateljstva, nemam ih puno, ali ona koje imam najvrednije su što imam u životu. Ta je mreža ključna za unutarnje zadovoljstvo i psihičku stabilnost. Ne kaže se uzalud da su prijatelji obitelj koju sami biramo. Zaista vjerujem u to i trudim se, ma kako pretrpan raspored imala, naći vremena za meni najdraže ljude, rekla je Margot u intervjuu za američki Vogue.

Na pitanje koliko ju je slava promijenila, vrlo je jasno odgovorila: “Mene slava nije promijenila, ali promijenila je ljude oko mene. Jedino što mogu reći jest to da mi je slava omogućila da biram projekte na kojima radim, a uvijek biram one koji me osobno zanimaju i vjerujem da upravo zato uspijevam biti autentična.”

Jedan od filmova koji je dočarao njezinu ljepotu u punom sjaju, ali i potakao mnoge kontroverzije svakako je Tarantinov “Bilo jednom u Hollywoodu” u kojem Margot glumi stvarnu osobu – predivnu, ali tragičnu Sharon Tate. Uloga je, iako temeljena na stvarnom liku, pomalo iskarikirana, što je u javnosti izazvalo broje polemike.

Margot je mudro prepustila Tarantinu da odgovara na njih rekavši da je ona samo “odradila ono što je bilo napisano u scenariju i pritom se dobro zabavila”.

Ova mlada glumica doista radi punom parom, a ako je suditi po dosadašnjem radu, pred njom je vrlo svijetla budućnost!

Almira Osmanović ima zanimljive zdrave navike, a među njima i trljanje ručnikom natopljenim sokom od đumbira

Martina Strukić

Foto: Tinseltown, taniavolobueva/Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo