Psiha

Psiha

Vašim mukama je kraj! Nevjerojatni trikovi za pranje staklenih vrata od tuša

Kako starimo, tako se i potrebe tijela mijenjaju

Često maštate da su vrata vašeg tuša jednako sjajna kao prvog dana? Niste sami…

Na sreću, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da to i postignete, a vjerojatno sve što vam treba već imate u svojoj kući

WD-40 priskače u pomoć

WD-40  se može koristiti za razne stvari ali i za čišćenje! Sasvim jednostavno pošpricajte staklo i prebrišite krpom! Ako nam ne vjerujete, isprobajte sami.

Operite uz pomoć bijelog octa i praška za rublje

Kombinacija ova dva sastojka je mnogima favorit kada se treba riješiti mrlja sa stakla na tuš kabini. Nećete vjerovati kako lako otapa svu prljavštinu bez korištenja štetnih kemikalija. I uz to je vrlo jednostavno pripremiti tu otopinu.

Važan razlog zašto aluminijsku foliju ne treba koristiti za spremanje ostataka hrane

Koristite maramice za sušilicu rublja

Tko bi pomislio da se one mogu koristiti i u druge svrhe? Uzmite tu maramicu i trljajte njome staklenu površinu, a sastojci iz nje će pomoći da uklonite mrlje i riješite se svih nečistoća.

Iskoristiti kukuruzni škrob

Radi se o jako slabom abrazivnom sredstvu koji je idealan za čišćenje takvih površina. Pomiješajte ga s malo sapuna za pranje posuđa i octom. Pošpricajte po vratima, krpom za čišćenje malo operite te isperite vodom i gotovi ste.

Grejp i sol

Citrusi iz grejpa će na prirodan način ukloniti sve mrlje i ostatke sapuna koji se talože na staklu. Jednostavno prerežite grejp na pola, na njega stavite sol i operite vrata.

Ocat i u ovom slučaju pomaže

On čini se čisti sve! Zagrijte čašu octa i dodajte par kapi sapuna za posuđe. Ova mješavina će bez problema razgraditi masnoće i otopiti mrlje.

Kako odabrati najbolji program na sušilici za odjeću – naučite nekoliko trikova

Koristite esencijalna ulja

Ovo sigurno niste očekivali ali je istina. Možete koristiti ulje od limuna uz toplu vodu kako biste očistiti vrata tuša. Važno je samo dobro tekućinu utrljati u mrlje te isprati vodom. Vaša vrata će opet biti sjajna kao prvog dana!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo