Lana Jurčević otkiva u čemu danas najviše uživa i koju bismo zdravu naviku svi trebali usvojiti - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Lana Jurčević otkiva u čemu danas najviše uživa i koju bismo zdravu naviku svi trebali usvojiti

Lana Jurčević/Foto: Lana PRESS

Lana Jurčević za njegu kože koristi samo svoje proizvode, a ono čemu najviše teži je mir

1. Puno tekućine

I tu ne mislim na sokove, gazirano, već na čistu vodu ili cijeđene sokove, jer u svemu ostalom je tona šećera, konzervansa, umjetnih aroma čega nikad nisam baš bila fan.

2. Priroda

Najljepši bijeg, antistres i relaksacija koja postoji. Barem dva puta dnevno šećem svoju šnaucericu Šnicku kroz našu šumu koja nam je preko puta kuće. A da ne govorim o nekim barem malim putovanjima izvan grada, otkrivanju novih mjesta i ljepota koje nam je priroda dala…

3. Offline

Sve što radim, nažalost, vezano je uz konstantan rad na telefonu ili kompjutoru i to po 15 sati dnevno. Trudim se da ponekad kad idem nekamo ostavim mobitel kod kuće, malo se maknem i izoliram od svega, ali kažu da bismo se svi trebali pridržavati toga da barem pola sata nakon buđenja i prije spavanja ugasimo svu tehniku.

Mirna Medaković Stepinac najbolje se opušta uz jedan pomalo zaboravljen, ali koristan hobi

4. Sokovi i prahovi

Jako volim detoks i točno osjećam kad mi tijelo to traži. Volim matcha prah, čajeve, spirulinu… Danas ima toliko opcija kako očistiti organizam od svega što unosimo u njega, jer kemikalije su svuda oko nas.

5. Prirodna kozmetika

Sve što stavljamo na kožu, dolazi u kontakt s našim organizmom i našim krvotokom. To je jedan od razloga zašto sam pokrenula brend prirodne kozmetike La PIEL jer sam htjela i drugima omogućiti tu bezbrižnost. Osobno koristim samo te proizvode i radim na njima tako kao da za sebe radim, samo s najboljim sastojcima.

6. Učenje

Za mene je napredak i razvoj zdrava navika koju bismo svi trebali usvojiti. Ne volim stajanje na mjestu, ne imati izazova, ne proširivati svoje obzore i granice.

7. Prehrana

Ne kažu bez veze: “Ono smo što jedemo.” Imam veliko poštovanje prema krhkosti života i zdravlju. To je minimum poštovanja koje trebamo imati prema sebi. Dati svom tijelu, jedinom domu koji imamo, dobar tretman. Održavati ga “čistim” i zdravim.

8. Tišina

Koliko volim euforiju, nastupe, gužvu, ljude, toliko mi je s druge strane tišina svetinja. Da se raščisti um, razbistri ga. Moje najbolje ideje i kreativnost dolaze iz tišine.

9. Mir

Nešto čemu sve više težim i u čemu uživam što sam starija i zrelija. Imati i stvoriti si mir i takvo okruženje blagoslov je za koji smo ipak mi sami odgovorni.

Ivana Kindl o neobičnoj navici: Već neko vrijeme prakticiram razgovor sa samom sobom

10. Fizička aktivnost

Odabrati bilo koju vrstu rekreacije koja odgovara svakom karakteru. Prije sam uvijek bila za neke dinamične aktivnosti, sad me više vuče na jogu, pilates, balans tijela i uma.

Foto: Lana PRESS

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo