Hrana i recepti

Hrana i recepti

Stručnjaci ovu dijetu proglasili najboljom u prošloj godini, iskoristite njene prednosti

Shutterstock

Pripremite se održiv plan prehrane i gubitak kilograma!

Ako ste spremni, sigurno ste svjesni da ona neće proći bez problema, ali ako se odlučite na pametan i zdrav način prehrane, sigurno ćete biti i zdraviji i mršaviji. 

Dijeta klinike Mayo je proglašena najučinkovitijom u prošloj godini

Prema odabiru stručnjaka na jednom od vodećih portala za  istraživanje podataka, U.S. News & World Report, dijeta Mayo klinike je proglašena najboljom a jednostavno ju je uključiti u svakodnevicu. Program se sastoji od pomoći pojedincu na putu ka gubitku kilograma pri čemu se pazi i na održavanje cjelokupnog zdravlja. Osim što je proglašena najboljom u prošloj godini, ocijenjena je kao najbolji način za gubitak kilograma ali za osobe s dijabetesom. 

Ako vam ova priznanja nisu motiv, možete inspiraciju crpiti iz brojnih uspješnih priča. Jedna od njih je ona Donne Boerger koja je u jednoj godini izgubila 45 kilograma samo tako što je pratila ovaj program prehrane. Osim što je povratila samopouzdanje, učinila je puno za zdravlje, dobila više energije. Za nju je ova dijeta bila iskustvo koje je promijenilo život. 

Kako do ravnog trbuha? Za početak izbjegavajte ova dva napitka

Kako djeluje dijeta klinike Mayo? 

Možete do cilja tako da i dalje uživate u ukusnim obrocima koje sami pripremate. Nećete morati razmišljati o kalorijama, a program će vas naučiti kako pametno birati namirnice uz metode koje potpisuje liječnik. Dr. Donald D. Hensrud s Mayo klinike je pojasnio: “Ova dijeta nije trenutni hit, takvih je mnogo i znate koji su rezultati. Ovo je program koji će pomoći da napravite jednostavne, zdrave promjene u kojima ćete uživati a koje će rezultirati tjelesnom težinom koju možete održavati ostatak života”. Upravo su nove navike način da ova dijeta bude održiva. 

U pitanju nije samo ono što jedete, oni nude i jednostavne vježbe koje možete izvoditi bez opreme, a svi znamo da sama dijeta bez aktivnosti nije dovoljna. 

Program traje 12 tjedana, ali dijeti je ustvari cilj zdrav način života, a kako navode s Mayo klinike – zdravlje je putovanje i oni će biti uz vas koliko god ih trebate. 

6 planova prehrane koje možete pratiti 

Cilj je programa da osoba postigne željenu tjelesnu težinu i prati jednostavna plan prehrane, s jednostavnim receptima i obrocima koji su odobreni od strane Mayo klinike. Puno je namirnica koje možete odabrati, čak šest različitih planova prehrane – originalan plan Mayo klinike, jednostavan plan, dijeta s puno proteina, zdrava keto dijeta, vegetarijanska i Mediteranska prehrana. 

Pojačano vam ispada kosa? Ove 4 jutarnje navike mogu biti uzrok, otkriva liječnica

Ako ćete pratiti originalni plan, on uključuje namirnice poput jagoda i tosta za doručak svaki dan. Ako ste ljubitelj mediteranskih obroka, možete uživati u raznim ukusnim namirnicama. Jeste li oduševljeni? Ako vam se sviđa što ste pročitali, informirajte se koji plan vama bolje odgovara i krenite. 

Osim na mršavljenje, zapamtite da je naglasak je stavljen upravo na zdrav način života koji sam po sebi igra veliku ulogu pri gubitku suvišnih kilograma. Isto tako, Mayo dijeta potiče uzimanje hrane i uživanje u njoj, a ne odricanje pa stoga sve što pojedete mora biti i ukusno pripravljeno. 

 

A. A.

Foto: Shutterstock 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo