Hrana i recepti

Hrana i recepti

Gordon Ramsay otkrio 4 trika koja su mu pomogla da smršavi čak 23 kilograma, ali i održava kilažu

Foto pixsell: Bruno Bebert

Poznati šef Gordon Ramsay otkriva koje je namirnice morao izbaciti iz prehrane kako bi izgubio višak kilograma, a nove navike su mu pomogle da kilažu održava već 3 godine.

U ekskluzivnom intervjuu za portal Eat This, Not That!, Ramsay otkriva 4 važne promjene koje unio u život kako bi izgubio 23 kilograma i koje mu pomažu da ih održi već tri godine. 
Otkiva i kako ostati u formi u njegovim godinama unatoč teškom rasporedu i unatoč tome što je stalno okružen privlačnom hranom… 

1. U prehranu je uveo više zdravih masti 

Jedna od najvećih nutritivnih promjena koje je napravio je unos više masnoća u organizam. “Jeo sam konkretnije I zdravije, a masne kiseline sam unosio redovno, recimo često jedem lososa kako bi ih dobio”, pojasnio je. Stalno se govori o dobrobitima omega-3 masnoća jer će sigurno pomoći da izgubite višak kilograma. 

Popularni Jamie Oliver smršavio 12 kilograma zahvaljujući jednoj promjeni u prehrani

2. Smanjio je unos mliječnih proizvoda 

Ramsey je otkrio i kako je u procesu uvođenja važnih masnoća u organizam smanjio I uvelike unos mliječnih proizvoda. “Shvatio sam da mi je smanjen unos mliječnih proizvoda, koje dodajem kavi i čaju, omogućilo da imam više energije tijekom dana”, dodaje. 

3. “Stalno treniram” 

Kuhar dodaje kako mu je tjelovježba prioritet svaki dan. “Svako jutro vježbam, a trudim se ne preskakati trening niti na dane kada snimam ili kada sam u kuhinji od ranog jutra. Vježbati ujutro znači puno energije tijekom dana”, dodaje. 

Ako želite ravan trbuh, izbjegnite ovih 5 najgorih navika za doručak

4. Unatoč poslu i obitelji, on je stalno aktivan 

“Ne spavam! Šalim se naravno, ali istina je da kada imam loš dan, sjednem na bicikl i odem u dugu vožnju. Aktivno provedeno vrijeme na zraku sigurno doprinosi zdravijem životu.”, zaključio je. 

Foto: Bruno Bebert/Pixsell

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo