Hrana i recepti

Hrana i recepti

Promijenite navike i smršavite!

Važan događaj je iza ugla, a vi ste i dalje izvan forme? Predstavljamo vam ideje kojima ćete tonirati svoje tijelo u samo sedam dana!

Voćni čaj zamijenite zelenim

Ako želite brzo doći u formu, umjesto svojeg uobičajenog čaja posegnite za onim koji pridonosi sagorijevanju masnoće. Istraživanja pokazuju da zeleni čaj pokreće metabolizam i pomaže mršavljenju. Stoga ga pijte nekoliko šalica dnevno. Predlažemo da isprobate Oolong i Yinzhien čajeve.

jRiblje ulje sagorijeva masnoću

Riblje ulje pokreće metabolizam, a time i gubitak suvišnih kilograma. Nedavna je studija utvrdila da osobe koje redovito uzimaju spomenuto ulje kao dodatak prehrani mogu izgubiti dva kilograma u tri mjeseca bez vježbanja i promjene prehrane. Riblje ulje pomaže organizmu u učinkovitijem sagorijevanju masnoće.

Izbjegavajte sol

Osobe koje smanje upotrebu soli u prehrani, odmah izgledaju mršavije i manje napuhnuto. Prevelike količine soli uzrokuju zadržavanje vode u organizmu, pogotovo u području lica i trbuha. Izbjegavajte slane grickalice i prerađenu hranu.

Zaboravite na šećer

Šećer je poput soli neprijatelj vitke linije. Izbjegavajte tzv “light” proizvode jer su krcati umjetnim zaslađivačima, ali i kalorijama. Ako unesene kalorije ne potrošite vježbanjem, one će se u obliku masnoće uskladištiti oko struka. Šećer također povećava glad. Umjesto njega izaberite steviju!

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo