Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tri niskokalorična napitka koje možete piti stalno ako ste na dijeti

Shutterstock

Voda je uvijek najbolji odabir za ugasiti žeđ, ali ne morate samo nju piti ako ste na dijeti.

Budimo iskreni, ponekad okus vode jednostavno ne zadovoljava naše nepce, a ako i vi volite da tekućina koju pijete ima okus, nemojte posezati za zaslađenim i gaziranim napicima i kavama sa šećerom.  Ne samo da će usporiti proces mršavljenja već će i nastradati vaše zdravlje. No nema razloga za paniku – postoje napici koji će vas zadovoljiti a kojima neće u organizam unijeti previše kalorija. Nutricionist Bill Bradley i nutricionistica Amanda Lane otkrivaju koja su to tri napitka za njih najbolja opcija. 

1. Zeleni čaj 

Kada se govori o zdravom napitku koji će potaknuti rad metabolizma, zeleni čaj je možda i najbolja opcija. Ne samo da je bogat anttioskisadntima i nema kalorija, pun je zdravstvenih dobrobiti za organizam pa se smatra najboljim napitkom za osobe na dijeti. Antioksidanti koji se u njemu nalaze ubrzavaju razgradnju masnoća i ubrzavaju metabolizam. Kofein koji se nalazi u njemu će vam dati i energije pa ćete lakše odraditi svaki trening. On sadrži i protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv raka. 

2. Gazirana voda s okusom 

Još jedna ukusna opcija bez kalorija za sve koje su na dijeti. Lane svjetuje da upravo taj napitak odaberete ako brojite kalorije jer ih on ne sadrži a možete ju nositi posvuda. Odlična je opcija za sve koji žele piti puno vode ali im u njoj nedostaje okusa. Uz to, danas postoji puno verzija i raznih okusa vode pa nećete imati problema s pronalaskom najukusnije vama. 

Ovu namirnicu trebate jesti odmah ujutro ako želite izgubiti kilograme

3. Sok od povrća 

Ako volite sokove, umjesto onog voćnog, odaberite sok od povrća, posebno ako pokušavate izgubiti višak kilograma. “Za razliku od voćnih napitaka onaj od povrća ne sadrži šećere pa ima i manje kalorija ali puno dobrobiti za zdravlje”, navodi Bradley. 

Ivana Kindl o neobičnoj navici: Već neko vrijeme prakticiram razgovor sa samom sobom

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo