Vaša potraga za savršenom baklavom će prestati jednom kad isprobate ovaj recept!
Baklava se priprema s korama koje možete kupiti ili ih napraviti sami, a slaže se u slojevima između kojih se dodaju orasi i, ovisno o ukusu, razni dodaci.
Donosimo vam recept za jednostavnu i ukusnu baklavu koja se brzo priprema.
Baklava
Sastojci za smjesu:
- 3 jaja
- 1 šalica ulja
- 2 šalice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice griza
- 1 jogurt
- 500 g kora za savijače
- 250 g mljevenih oraha
Od svih orašastih plodova najzdraviji su orasi
Za preljev:
- 4 šalice vode
- 3 šalice šećera
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte šećer.
- Polako dadavati ulje, jogurt, žumanjke, prašak za pecivo i griz.
- Namasiti veliki lim i slagati baklavu.
- Kora, sloj smjese, orasi i tako dok ne potrošite smjesu i kore.
- Sirovu baklavu u limu izrežite na kocke ili trokute.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok baklava ne poprimi lijepu boju.
- Dok se baklava peče staviti kuhati preljev od vode i šećera te pustiti da se ohladi
- Pečenu i vruću baklavu preliti preljevom od vode i šećer ai pustiti da se ohladi.
Dobar tek!
M.P.
Foto: Shutterstock