Bijelo grožđe i maslinovo ulje u kolaču: Nešto ukusnije niste već dugo probali

kolac grozdje

Pun proteina, svježeg voća i laganih teksutra, ovaj kolač od maslinova ulja će vas osvježiti, a ne zasititi.

Nema se više što čekati, vrijeme je da ga pripreme te i sami se uvjerite da se radi o savršenoj poslastici.

Potrebni sastojci:

  • 170 g jogurta 
  • 170 ml maslinova ulja
  • 170 g šećera 
  • 2 velika jaja
  • 2 žutanjka 
  • 1 žlica limunove korice 
  • 2 žlice limunova soka 
  • ¼ žličice ekstrakta badema
  • 175 g brašna 
  • 70 g bademova brašna 
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 1 šalica zelenog grožđa bez koštica 
  • 2 žlice šećera u prahu za ukras 

Ovaj jesenski desert od dva sastojka je toliko ukusan da ga nutricionistica stalno priprema

Upute: 

Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva, a okruglu posudu za pečenje namastite i obložite masnim papirom.

Jednostavna i savršena poslastica: Kolač od limuna i badema bez brašna

U posudi pomiješajte jogurt, ulje, šećer, jaja, žutanjke, sok i koricu limuna i ekstrakt badema. 

U drugoj posudi pomiješajte brašno, bademovo brašno i sol. Dodajte smjesu s jogurtom i dobro pomiješajte. 

Prebacite smjesu u posudu za pečenje, prerežite svaki grozd i lagano utisnite u tijesto tako da je odrezana strana okrenuta prema gore. 

Pecite 70 minuta, izvadite iz pećnice te čekajte da se poputno ohladi. 

Prebacite nježno na tanjur za posluživanje, ukrasite šećerom u prahu i uživajte.

Dobar tek! 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!