Hrskave izvana, mekane i sočne iznutra: Probajte odličnu nigerijsku poslasticu

fritule

Puno je recepata za prženo tijesto, a ovaj dolazi iz Nigerije gdje je omiljena poslastica

Nigerijski puff-puff – evo kako pripremiti ove pržene ukusne poslastice.

Kako mu samo ime govori, tijesto će se „napuhati“ kada se prži, pa iako su hrskave izvana, iznutra ostaju meke i sočne. Osim što desert možete pripremiti za obitelj, omiljena je poslastica mnogih zabava.

Potrebni sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 2 žličice aktivnog suhog kvasca
  •  134 g šećera + jedna žlica odvojena
  • 360 g brašna
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice muškatnog oraha
  • 3 šalice ulja za prženje

Pita od bijele čokolade i pudinga od vanilije: Ništa lakše za napraviti, a fantastičnog je okusa

Priprema:

  1. Stavite 2 šalice tople vode, stavite kvasac i žlicom šećera te povežite. Ostavite poklopljeno sa strane 8 minuta.
  2. Brašno, ostatak šećera, sol i muškatni oraščić i pomiješajte.
  3. Prvu smjesu prebacite u mješavinu s brašnom te kuhačom sve dobro pomiješajte.
  4. Pokrijte posudu krpom i stavite da odmara dok se na tijestu ne pojave mjehuri i dok se ne podupla u veličini, oko sat vremena.
  5. U dubokoj tavi zagrijte ulje.
  6. Žlicom odvojite male količine tijesta i stavite u ulje, ali pazite da ne bude previše komada u posudi.
  7. Povremeno ih okrenite, a pecite oko 4-6 minuta.
  8. Prebacite na masni papir da se ocijedi ulje te poslužite toplo, a ukrasite šećerom u prahu.

Ukiseljeni luk odličan je dodatak jelima, a ovo je najbrži i najjednostavniji recept kako ga pripremiti

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!