Trešnje su voće koje sadrže vitamine A,B i C, melatonin, elagičnu kiselinu i bioflavonide.
S ljepšim danima i vremenom svi se veselimo slatkim i ukusnim trešnjama. Zato vam donosimo jednostavan i brzi recept za štrudlu od trešanja!
Sastojci:
- 6 kora (listova)
- 500 g trešanja
- 1 žlica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 200 g smeđega šećera
- 100 g šećera u prahu
- malo mlijeka i ulja
Priprema:
- Operite trešnje i izvadite koštice. Dodajte im sve navedene sastojke, osim listova, mlijeka i ulja. Pomiješajte te ostavite kratko da trešnje tako stoje kako bi se sve upilo.
- U posebnoj posudi pomiješajte malo mlijeka i ulja. Uzmite jednu koru i namažite je mješavinom mlijeka i ulja. Tako napravite i s ostalima.
- Trešnje pospijte do pola lista, a potom zamotajte i stavite u posudu za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
- Kada je gotovo narežite na komade i poslužite
Dobar tek!
Jednostavni recepti s trešnjama koje morate probati!
M.S.
Foto: Shutterstock