Jednostavna čokoladna salama sa sastojkom kojeg tamo ne očekujete

čokoladna salama, kolač

Vjerujemo da ćete ovaj kolač stalno pripremati

Čokoladna salama je ustvari talijanski desert i ukusan je baš kako vam se i čini da bi mogao biti. Ovaj zanimljiv recept sadrži i jednu obožavanu grickalicu - slane perece. Evo kako ga pripremiti:

Potrebni sastojci:

  • 125 g prženog kikirikija
  • 240 g mini pereca
  • 200 g naribane čokolade
  • 170 g maslaca
  • 200 g kikiriki maslaca
  • 230 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli

Pavlova rolada s voćem po izboru – jednostavna, neodoljiva i spremna taman za ručak

Priprema:

  1. Kikiriki stavite u procesor za hranu i sameljite.
  2. Prebacite u drugu posudu, a u procesor stavite perece te ih isto usitnite.
  3. Posudu za kuhanje napunite s malo vode, kada prokuha smanjite vatru.
  4. U drugu posudu, koja je otporna na vrućinu, stavite čokoladu, maslac, maslac od kikirikija, mlijeko, vaniliju i sol.
  5. Posudu stavite u posudu s vodom tj. Da dno ne dodiruje vodu.
  6. Miješajte oko 7 minuta dok se sve ne poveže, maknite posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  7. Pripremite vije plahte plastične folije, stavite na radnu površinu, namažite ruke uljem.
  8. Smjesu odvojite u dva dijela i svaki stavite na foliju te omotajte i rukama napravite oblik cjepanice.
  9. U hladnjaku neka stoji nekoliko sati.

Prije posluživanja maknite foliju i lijepo narežite.

Dobar tek!

Kao iz dućana: Recept za kekse sa slatkim punjenjem koji su kao stvoreni za nedjelju

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!