Osim što je ukusan, ovaj kolač i fantastično izgleda kada ga izvadite iz kalupa.
Jednostavan i brz desert oduševit će sve, a pogotovo ljubitelje ananasa.
Sastojci:
- 30 g šećera + 1 žličica šećera za posipanje
- 4 šnite očišćenog ananasa
- 60 g brašna
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žlice ulja
- 3 žlice soka ananasa (može iz limenke)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velika bjelanjka
- 1 žlica šećera u prahu
Prhki keksi bez jaja i od samo 3 sastojka spasit će vam nedjeljni ručak!
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Uzmite četiri male posude za pečenje i premažite ih uljem. Svaku posudicu posipajte s malo šećera, stavite šnitu ananasa i ostavite sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte ulje, sok ananasa i vaniliju i sve zajedno ponovo promiješajte.
U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke. Dodajte šećer u prahu i miksajte još dvije minute. U bjelanjke dodajte ranije pripremljenu smjesu i sve zajedno lagano promiješajte.
Smjesu podijelite u četiri pripremljene posude za pečenje i pecite otprilike 25 minuta.
Malo ohladite i izvadite iz posudica te poslužite toplo.
Ovaj kolač od kokosa izgleda savršeno, ukusan je i jednostavan za pripremu
M. P.
Foto: Shutterstock