Biskvit od limuna – jednostavan, a jako ukusan
Sastojci za tijesto:
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 125 ml toplog mlijeka
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 30 g maslaca
Sastojci za nadjev:
- 250 g višanja iz staklenke
- 2 žlice škrobnog brašna
- 100 g šećera
- 50 g šećera u prahu
- 1/2 žličice cimeta
- naribana korica jednog limuna
Proljetne ideje za najslađe deserte s jagodama – od salate do tarta
Priprema:
Razmrvite kvasac i prelijte ga sa 125 ml toplog mlijeka. Dodajte četiri žlice brašna i malo šećera te promiješajte. U preostalo brašno dodajte dvije žlice šećera i prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubinu te u njoj razmutite jaje. Dodajte maslac u listićima i otopinu kvasca u mlijeku te umijesite glatko tijesto.
Pokrijte ga i ostavite 60 minuta da odstoji. Tijesto ponovo premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku kruga debljine 1 cm.
Položite ga u namašćen okrugli lim za pečenje i uzdignite dio tijesta uz rub lima kako biste dobili željeni obrub. Ako vam ostane tijesta, narežite ga na trakice kojima ćete prekriti pitu u obliku mreže.
U zdjeli pomiješajte šećer, šećer u prahu, škrobno brašno, cimet i malo limunove korice.
Dodajte višnje i sve dobro promiješajte. Smjesu s višnjama rasporedite po tijestu, sve zajedno prekrijte trakama i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.
Zbog ovog prezgodnog kuhara mogli bi se ozbiljno zaljubiti u povrće, a imamo i 3 njegova recepta
Magazin Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock