Ako u tatarskom bifteku želite uživati i kod kuće donosimo vam jednostavan i brz recept lokala Vetro Bar&Bites za pripremu ove delicije!
Slavni kuhar otkriva kako savršeno kod kuće ispeći – biftek
Sastojci:
- 400 g junećeg filea
- 1 žumanjak
- 1 žlica senfa
- 1 žličica Worchester umaka
- 1 dl ulja
- 1 žlica kečapa
- 5 g slanih inćuna
- 5 g kapara
- 1 žličica tabasca
- 1 žličica konjaka
- sol
- papar
- čili
- malo mljevene crvene paprike
- sok pola limuna
Priprema:
- Pripremite smjesu od žumanjka, senfa i ulja. Neprestano miješajte da se ulje ne odvoji od ostatka smjese.
- Očistite meso od svih žilica i masnoća te ga stružite oštrim nožem kako biste postigli mazivost.
- Umiješajte meso te ga pomoću žlice i vilice još jednom dobro izradite.
- Dodajte usitnjene kapare i inćune te ponovno promiješajte, a potom ubacite i ostale začine. Čilija stavite po vlastitom ukusu.
Skijaške palačinke – slastica koju morate probati
Poslužite s tostiranim kruhom i maslacem.
Savršen zimski punč iz kuhinje Jamieja Olivera!
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock