Prutići od mrvičastog tijesta i cimeta - poslastica za sve generacije

Zob kolaci zitarice shutterstock 231462859

Jednostavan recept za malo drugačiju poslasticu koja je jedna od omiljenih u Americi

Za ovaj kolačić koji se može posluživati i uz kavu, potrebno je malo maslaca, cimeta i šećera, a sigurni smo da sve to već imate u kuhinji.

Sastojci za preljev:

  • 1 žlica cimeta
  • 2 žlice šećera

Sastojci za mrvičasto tijesto:

  • 64 g brašna
  • 85 g šećera
  • ½ žličice soli
  • 4 žlice maslaca, nasjeckanog na komadiće

Za prutiće:

  •  6 žlica maslaca, otopljenog i ohlađenog
  • 180 g brašna
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice vinskog praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 3 jaja

Tri jednostavna napitka koja će vam pomoći u rješavanju masnih naslaga s trbuha

Priprema:

Mrvičasto tijesto: Pomiješajte brašno, šećer i sol. Miješajte dok se ne pretvori u mrvičasto tijesto i stavite u hladnjak.

Preljev: pomiješate šećer i cimet. Stavite na stranu.

Prutići: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pečenje te obložite masnim papirom.

Pomiješajte brašno, vinski i obični prašak za pecivo i sol.

U posebnoj posudi pomiješajte šećer i jaja. Dodajte smjesi s brašnom i pomiješajte. Pola smjese stavite na posudu za pečenje, posipajte s pola smjese s cimetom. Ostatak smjese stavite na to i ravnomjerno raspodijelite. Sve opet posipajte s mrvičastim tijestom te ostatkom šećera i cimeta.

Pecite otprilike 30 minuta.

Kolač se mora ohladiti prije nego ga izvadite na dasku (površinu) za rezanje.
Isijecite na pločice i poslužite, a ovako pripremljena poslastica može stajati u kuhinji do 3 dana.

Dobar tek!

Šifon torta od jagoda – jednostavna poslastica koju ćete stalno pripremati

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!