Ribarski rižoto je najbolji obrok kojeg ćete probati ovog ljeta, a možete ga pripremiti sami

rizoto

Ljeto nam nudi pregršt svježih namirnica koje će svako jelo učiniti ukusnijim, a u pravom ribarskom rižotu moraju se naći i svježi plodovi mora....

Među glavonošcima su najcjenjenije lignje i sipe, ali se odlična jela mogu pripremati i s lignjunima, hobotnicama i muzgavcima, a ribarskom rižotu se nalaze i neke od ovih namirnica.

Puno vam vremena za pripremu ne treba, a namirnice koje su potrebne lako su dostupne. Mi smo ga isprobali, a vjerujemo da ćete i sami biti oduševljeni okusom ovog savršenog ljetnog obroka

Najčešća greška koju radite kada pripremate jelo od rajčice, a upravo je taj korak zaslužan za savršen okus

Potrebni sastojci:

  • 30 dag riže
  • 30 dag sipe
  • 30 dag liganja
  • 30 dag muzgavca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • peršinovo lišće, sol, papar

Priprema:

Sipe, lignje i muzgavce očistite i operite.Kuhajte ih u vodi oko jedan sat. Nakon toga ih izvadite, ocijedite i malo ohladite, pa ih narežite na komadiće.

Luk, češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Na ulju najprije popržite luk, a zatim dodajte češnjak i peršinovo lišće.

Ako ste na dijeti, liječnik kaže da je ovo najgori način mršavljenja

Uspite potom narezane glavonošce, dodajte koncentrat od rajčice, posolite i popaprite.

Promiješajte, uspite rižu i ulijte vode koliko je potrebno za kuhanje riže. Kuhajte dok se riža ne skuha.

Dobar tek!

Foto: Shutterstock

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!