Ako danas žudite za osvježenjem u obliku sladoleda, probajte nešto drukčije i zanimljivije – poput sladoleda od avokada!
Naravno, pripremite ga sami kod kuće pa vjerujemo da će i uživanje u njemu biti još veće.
6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće
Sastojci:
2 zrela avokada
60 ml slatkog vrhnja
60 ml meda
4 jušne žlice maslaca od kikirikija
Evo zašto bi vam maslac od kikirikija trebao biti na listi omiljenih namirnica
Priprema:
Sve dobro usitnite u blenderu ili štapnim mikserom i zamrznite u čvrsto zatvorenoj posudi. Nakon otprilike šest sati zamrzavanja, privlačni zeleni sladoled od avokada bit će spreman za konzumaciju.
Po potrebi, prije posluživanja ga držite desetak minuta na sobnoj temperaturi da bi omekšao. Pospite komadićima tamne čokolade i kikirikija.
4 ukusna recepta za sladoled s bananom
M. S.
Foto: Shutterstock