Hrana i recepti

Hrana i recepti

Talijanski kolačići od samo 6 sastojaka kao stvoreni su za zimske večeri

Shutterstock

Bogat okus ovih kolačića ostavit će vas bez daha pri svakom zalogaju.

Možda ste imali prilike isprobati već pripremljenu poslasticu i pomislili kako ih je sigurno teško pripremati, ali autorica ovog recepta kaže kako se radi o jednom jako jednostavnom receptu

Priprema se od paste od badema, šećera i bjelanjaka a ukrašavaju se pinjolima. Koliko se zna, recept potječe sa Sicilije. Savjet je i da ne koristite marcipan umjesto paste od badema jer se radi o dosta različitom proizvodu. 

Potrebni sastojci: 

  • 220 g paste od badema 
  • 50 g šećera 
  • 25 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak 
  • ¼ žličice soli 
  • 120 g pinjola 

Juha od batata i cimeta – jelo koje će vas oduševiti jednostavnošću i kombinacijom okusa

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite masnim papirom. 
  2. Razlomite pastu na komade i stavite u blender te dodajte šećer i šećer u prahu te miješajte dok ne postane mrvičasto
  3. Dodajte bjelanjak soli te miješajte dok tijesto ne postane kompaktno 
  4. pinjole stavite u posebnu posudu 
  5. Uzmite komadić tijesta i lagano ga uvaljajte u pinjole te formirajte u male loptice
  6. Posložite na posudu za pečenje 
  7. Pecite 15 minuta te ostavite da se ohlade prije posluživanja

Ove namirnice dodajte prehrani ako želite živjeti dugo i biti zdravi

Dobar tek! 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo