Uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.
Nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za
zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili
umjesto ručka. Svakog dana ovog tjedna predstavit ćemo vam jedan od
njih. Tako ste do sada mogli saznati kako pripremiti hrskavi sendvič od sira i graška, narančasti sendvič s jajima i rustikalni riblji sendvič.
Pureći sendvič s medom i gorušicom
Sastojci:
- 40 grama purećih prsa (ili narezanih purećih prsa de luxe s jedan posto masti)
- pola žlice meda i pola žlice senfa od gorušice
- jedna manja rajčica
- četvrtina luka srebrenca, narezana na kolutove
- jedna žlice kukuruza šećerca u zrnu
- 30 grama sira trapista ili škripavca (ili dva lista)
- četiri-pet listova crvenog radiča
- dvije kriške integralnog kruha (više vrsta žitarica)
Priprema:
Pomiješajte med i senf pa premažite integralni kruh (od sedam vrsti žitarica ili proteinski sa sjemenkama). Pospite kukuruzom, lukom i narezanom rajčicom. Na kraju stavite u slojevima radič, kriške sira i purećih prsa.
Dobar tek!
Već sutra saznajte kako pripremiti lagani mediteranski sendvič.
K. Pužar
Foto: Shutterstock