Za pripremu ovog jela vam ne treba puno novaca niti vremena, a sasvim sigurno ćete uživati u obrocima
Sastojci potrebni za ovo jelo:
- 7 g pšeničnog brašna
- 20 g riže
- 100 g bijelog mesa od pilećih prsiju
- 1 malo jaje
- 200 g zelenih mladih tikvica
- 2 čajne žličice ulja
- malo slatke crvene paprike
- žlica brašna ili krušnih mrvica
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- povrtni temeljac
Priprema:
- Samljeti piletinu i pomiješati sa slatkom paprikom. Dodati brašno ili krušne mrvice, sol, jaje, papra te muškatnog oraščića po ukusu.
- Sve dobro izmješajte i napravite dva odreska. Pecite ih u pećnici na papiru za pečenje ili teflonskoj tavi.
- Rižu stavite na žličicu ugrijanog ulja da se zacakli. Dodajte povrtnog temeljca u duploj količini od riže. Kuhati poklopljeno pet minuta. Vatru ugasite i ostavite poklopljeno još oko 15 minuta.
- Tikvice ne treba guliti ako su mlade, već ih je dovoljno prerezati uzdužno na kriške debljine 5 do 6 mm. Ispecite ih na tavi i samo premažite uljem te posolite kada su pečene.
Kosani odrezak za večeru
Ako ste napravili veču količinu za ručak, ili vam je ostao kosani odrezak, sve što trebate napraviti za ukusnu večeru jest dodati narezani ili naribani kupus i začiniti ga sa dvije žlice ulja, malo octa, soli i papra.
Dobar tek!
Foto: Shutterstock
Autor recepta: Vilma Kolarć, dipl. Med. Techn.
A. A.