Hrana i recepti

Hrana i recepti

Vijetnamska pizza: Najjednostavniji recept s rižinim papirom kao stvoren za ljeto

Shutterstock

Vijetnamska se pizza jednostavno priprema, a naravno i zdravija je inačica one nama poznate. Potrebno vam je za pripremu samo nekoliko minuta!

Rižin papir se tako jednostavno može pretvoriti u ukusnu pizzu, a za savršen okus ćete se pobrinuti vi odabirom odgovarajućih namirnica. Radi se o jednom od najjednostavnijih recepata za pizzu. 

Dakle radi se o pečenom rižinom papiru na koji se može staviti jaje, majoneza, ljuti umak, salama i škampi, a vi se namirnice možete zamijeniti onim dostupnijima.

Baza ove pizze je rižin papir koji se polako prži dok ne postane hrskav, i upravo je to najzanimljiviji dio pripreme. A dok se on peče vi možete pripremati nadjev koji se odmah dodaje. Naravno da se na pizzu obično stavljaju tipični vijetnamski sastojci, ali jedan od njih je obavezan a to je jaje s lukom. Dakle dodaje malo mladog luka na rižin papir i prelijte istučenim jajetom i ravnomjerno ga rasporedite dok ne prekrije cijeli rižin papir. 
Kako se peče papir, tako će se ispeći i jaje. Sad je vrijeme za ostatak nadjeva koji uključuje narezanu kobasicu, sušene škampe, pastu od čilija, slatki chilli umak i majonezu. 

Pet idealnih kombinacija namirnica za doručak koje će ubrzati mršavljenje

Što se tiče paste od čilija, koristite ju ako volite pikantne obroke. U Vijetnamu se koristi svijetle kobasice, ali vi to možete zamijeniti slaninom. Ako ne želite meso, tuna je odličan odabir. Sušeni škampi su kod nas rijetko dostupni pa ih možete zamijeniti nečim drugim, a slatki umak i majoneza će pizzi dati poseban okus. 

Preostaje nam samo podijeliti recept s vama, a vi ćete sigurno uživati u jelu ako ga pripremite. 

Potrebni sastojci: 

  • 1 rižin papir
  • 2 žlice nasjeckanog mladog lika
  • 1 jaje i malo soli 
  • ¼ žličice čili paste 
  • 2 žlice naribanog sira 
  • 2 žlice kobasice ili slanine
  • 1 žlica sušenih škampi 
  • 1 žlica slatkog čili umaka 
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica prženog luka za dodatak na kraju 

Azijski rezanci od tikvica sa sezamom – idealan obrok za ljetni dan bez kuhanja

Priprema: 

  1. Uzmite tavu i stavite ju na slabu vatru, odmah  na nju stavite rižin papir.
  2. Odmah dodajte mladi narezani luk. 
  3. Prelijte jaje preko rižinog papira i dobro rasporedite te ostavite da se peče oko minute kako bi se i jaje dovoljno ispeklo prije nego dodate ostale sastojke. 
  4. Sad je vrijeme za nadjev pa stavite pastu, slaninu, škampe i sir te na sve dodate malo slatkog umaka i majoneze.
  5. Za kraj ukrasite s još prženog luka. 

Poslužite odmah i uživajte u neobičnom ali savršenom okusu obroka ! 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo