Hrana i recepti

Hrana i recepti

​Ove stvari prestanite radite siru ako želite uživati u savršenom okusu

Shutterstock

Bilo da se radi o siru na pizzi, svježem kravljem ili kozjem siru, nitko ne može poreći da se radi o namirnici savršenog okusa!

Iako ga volite, možda se ne znate brinuti o njemu kako treba a da toga niste niti svjesni. Dozvolite siru da diše, ne poslužujte ga dok je jako hladan! Evo što još morate znati o čuvanju i posluživanju sira:

Ne poslužujte ga dok je hladan: Sir uvijek mora biti sobne temperature, čak i ako se radi o tvrdom siru. Izvadite ga iz hladnjaka otprilike 30 minuta prije posluživanja.

Ne režite vrhove: Ako imate sir u kolutu režite ga da poprimi oblik trokuta kako biste uživali u punoći okusa – od sredine do kraja.

Ne bacajte koru: Ovo se odnosi posebno na sireve kao što je Brie. Iako je kremasti centar ono što svi želimo, kora je ono što mu daje potpuni okus i često je najukusniji dio kriške sira.

Ovo su namirnice koje nutricionisti ljeti obavezno imaju u hladnjaku!

Dozvolite da diše: Ne​ ​​prekrivajte ga plastičnom folijom! Ako čuvate​ ​sir u hladnjaku, koristite materijali koji propuštaju zrak.

Izbjegnite sušenje sira: Ako ste ga pohranili u poluotvorenu posudu brzo će upiti mirise, što svakako želite izbjeći.

Pripremite slani sladoled od Nutelle ili kozjeg sira i meda!

Ne kupujte narezane sireve: Zamrznute, naribane ili drobljene… Tako se gubi punoća okusa ove ukusne​ ​namirnice. Po potrebi ga samo naribajte kod kuće prije upotrebe.

Iskoristite ostatke: Odmah! Napravite pitu, umak ili sendvič sa topljenim sirom…

A.A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo