Iako su fritule dalmatinski specijalitet, zbog brze pripreme i specifičnog okusa i mirisa, omiljena su poslastica svakog doma.
Donosimo vam recept za jednostavnu i brzu pripremu fritula
Potrebni sastojci:

- ½ kg oštrog brašna
 - 4 žlice šećera
 - 2 jaja
 - Prstohvat soli
 - vanili šećer
 - naribana korica cijelog limuna
 - 2 jušne žlice rakije ili ruma
 - 2 jogurta od 180 g
 - 1 prašak za pecivo
 
Priprema:
- Pomiješati jaja, brašno, šećer, sol, koricu limuna te dodati rum i jogurt. Umiješati sve sastojke da se dobije glatka smjesa.
 - Ukoliko vam se smjesa čini rijetka, slobodno dodajte malo brašna.
 - Smjesu odvajate čajnom žličicom i stavljate u vruće ulje dok se ne formiraju fritule te pržite dok lagano ne požute. Žlicu prethodno umočite u posudu s uljem da se smjesa ne zalijepi za njih.
 - U posudu stavite toliko fritula da se imaju mjesta “napuhnuti” i same okrenuti.
 - Kada su gotove, treba ih izvaditi da se ocijede na papirnatom ručniku, te ih posipati šećerom u prahu.
 
Bakine krafne s pekmezom od marelice, a bez glutena
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
 Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Dobar tek!
A. Abrahamsberg




