Svi oni koji nisu ljubitelji prokulica, u ovom receptu će ih obožavati. Idealan su prilog na svakom blagdanskom stolu i vjerujte, gosti će vas tražiti još…
Tabbouleh – zdrava libanonska salata od peršina i bulgura
Sastojci:
- 800 g prokulica,
- 40 g maslaca,
- dvije žlice ulja,
- dvije žlice krušnih mrvica,
- žlica povrtnih začina,
- mljeveni crni papar,
- češanj češnjaka
Pomaže li pileća juha kod prehlade? Da! Imamo i najbolji recept!
Priprema:
- Prokulice očistite i stavite u kipuću, blago posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekšaju (oko 15 minuta).
- Veće prokulice prerežite na dva dijela, a manje ostavite cijele.
- U široj tavi otopite maslac, dodajte ulje pa kratko popecite krušne mrvice.
- Dodajte prokulice, povrtni začin, papar, protisnuti češnjak i sve zajedno miješajte na laganoj vatri dvije-tri minute.
- Prokulice pripremljene na ovaj način poslužite kao prilog mesu, narescima…
- Po želji možete ih poslužiti s preprženom slaninom.
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock
Ovo jelo pripremljeno s kiselim vrhnjem možete poslužiti i kao samostalno jelo.