Ovo još niste probali: cheesecake i roštilj s marelicama

Marelice

Osim izvanrednog okusa, marelice se zdrave, hranjive i bogate vitaminima.

Marelice sadrže vitamine A, C, B kompleksa, kalija i beta karotena. Poboljšavaju vid, obnavljaju oštećeno tkivo te pomažu u razvoju jačanja zubi i kostiju.

1. Cheesecake pločice od marelica

Sastojci:

  • 1 šalica brašna
  • ¼ šalice šećera
  • ⅓ šalica + čajna žličica maslaca
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za cheesecake punjenje:

  • 1 šalica krem sira
  • ½ šalica šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica svježe cijeđenoga soka od limuna
  • 1 jaje
  • ¾ šalice usitnjenih marelica

Priprema:

  1. U blenderu pomiješajte brašno, ekstrakt vanilije, šećer i maslac. Sačuvajte pola smjese kako biste prelili po vrhu kasnije.
  2. Dio smjese nanesite na posudu za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite par minuta da se ohladi.
  3. Pomiješajte sir, šećer, sok od limuna i ekstrakt vanilije dok ne postane mekano. Dodajte jaja. Posložite marelice.
  4. Smjesu cheesecakea nanesite na već spremno ispečenu bazu. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Pustite da se dovoljno ohladi prije serviranja.

Osvježavajući recepti s borovnicama za ljetne dane

2. Marelice na roštilju

Sastojci:

  • 5 marelica, narezanih napola
  • 4 komada pršuta, odrezanih na trećine i zarolani
  • 10 komada sira
  • med

Priprema:

  1. Zagrijte roštilj na srednjoj toplini.
  2. Stavite marelice na roštilj i pecite nekoliko minuta dok ne postanu mekane. Stavite sir i pršut na vrh. Prelijte vrh s medom i poslužite.  

Osvježite se bezalkoholnim koktelima - limunada s bosiljkom i gazirana kruška

M.S.

Foto: Shutterstock 

 Prati nas na Viber Public Chatu!