Pripremite danas jednostavan i brz ručak na tradicionalan način. Vjerujte, oduševit ćete cijelu obitelj!
SASTOJCI:
- 30 dag palente
- 1 par domaćih kobasa
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 dl bijeloga vina
- svježi ružmarin (ili sušeni ako nemate svježi)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- ribani tvrdi sir (domaći ribanac ili parmezan)
Priprema:
Palentu skuhajte na uobičajeni način, miješajući na laganoj vatri dok ne postane gusta. Kobasicu narežite na komade veličine približno 5 cm pa ih popržite sa svih strana. Pred kraj prženja dodajte češnjak, vino i ružmarin i na laganoj vatri pirjajte poklopljeno dok se vino ne reducira na pola količine (otprilike desetak minuta). Gotov umak s kobasicama prelijte preko palente, pospite sve naribanim sirom i poslužite.
Piletina u soli – jednostavno jelo za svačiji ukus
Živjeli žganci! Odlični su u svim mogućim slanim i slatkim kombinacijama
Narodna zimska kuharica/VL
Foto: Shutterstock