Pripremite kolač od kokosa, ječma i bademovog brašna koji je idealan za uživanje uz kavu.
Lavazzini stručnjaci za kavu iz Lavazzinog Centra za obuku u Torinu donose recept koji će oduševiti sve, a odlična je ideja ako želite iznenaditi mamu na Majčin dan (obilježavamo 13. svibnja)!
Jagode punjene cheesecakeom – poslastica za prste polizati!
Kolač s kokosom i ječmom
SASTOJCI:
- 150 g omekšanog maslaca
- 185 g šećera
- 150 g jaja
- 50 g žumanjka
- 225 g kokosovog brašna
- 75 g mlijeka
- 50 g ječma
- 200 g običnog brašna
- 50 g bademovog brašna
- 22 g kvasca
Priprema:
Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko dva sata prije nego što budete spremni početi. Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno s kvascem i bademovim brašnom.
To će rezultirati još laganijim i prozračnijim tijestom. Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo, kako se ne bi stvorile grudice.
Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu. Napunite namazane kalupe. Pecite u pećnici zagrijanoj na 185° 45 minuta.
Pohana bazga – brzi recept koji će vas oduševiti
Ordinacija.hr
Foto: Lavazza