mag. cin. Davor Puhak - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

mag. cin. Davor Puhak

Kolumna

Piše kolumnu: Skijaški savjeti

Postavite pitanje

O autoru

 

Diplomirao je 2007 g. na Kineziološkom fakutetu u Zagrebu, sa temom "Biomehanička analiza utjecaja treninga na razvoj specifičnih sposobnosti alpskih skijaša". 

Tijekom svojeg studija kao bivši skijaški reprezentativac počeo se baviti poslom trenera skijanja. U svojoj 12 godina dugoj karijeri kao skijaškog trenera najveći dio vremena je proveo kao trener u najtrofejnijem klubu u Hrvatskoj, S.K. Medveščak. Nekoliko godina je bio trener Zagrebačke skijaške reprezentacije i trener S.K. Samobor.

Nakon karijere skijaškog trenera posvetio se skijaškim doškolovanjima te stekao titulu demonstratora skijanja, najvišeg skijaškog ranga. Osim edukacija koje provodi putem Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu, 2015. godine predstavlja Hrvatsku na Interski kongresu u Argentini, zajedno sa još 9 najboljih demonstratora.

Osim u skijanju, kratko vrijeme je radio i kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"  (za slijepe i slabovidne) gdje stječe dodatna iskustva. 

Danas se osim skijaškog dijela isključivo bavi razvojem i provedbom PRO SKI sistemom treninga čiji je i kreator. Obzirom na izuzetno široku primjenu PRO SKI SIMULATOR trenažera, koji se kroz niz radova, osim kao izuzetno zanimljiv i kvalitetan trening sportaša i rekreativaca, pokazao kao fantastičan rehabilitacijski trening (zglobnih sustava, neuromuskularnih disfunkcija).

Trenutno uspješno surađuje sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb (osobe s intelektualnim teškoćama) i sa Centrom Naprej iz Maribora (rehabilitacijski centar za osobe s moždanim ozljedama prilikom traume ili moždanog udara) s kojim će prezentirati PRO SKI rad na Svjetskom kongresu neurologa.

Tekstovi autora