Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Tomislav Živko mag.pharm.dipl.ing.agr.

Kolumna

Piše kolumnu: Sve za zdravlje

Postavite pitanje

O autoru

Tomislav Živko rođen je 1985. godine u Zagrebu. Završio je srednju školu, Zdravstveno učilište, usmjerenja - farmaceutski tehničar. Dobitnik je zlatne medalje "Shola medica" farmaceutskih tehničara 2004. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja razvija velike interese za ljekovitim biljem i fitoterapijom.

Nakon mature upisuje Agronomski fakultet te par godina kasnije i Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Diplomske radove izrađuje na Zavodu za kemiju Agronomskog fakulteta te Zavodu za biokemiju prehrane Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu. Odabir tema svih dosadašnjih znanstvenih radova temelji na istraživanjima antioksidativnih učinaka biljnih ekstrakata i zdrave prehrane te njihov povoljan utjecaj na ljudsko zdravlje.

U sklopu pripravničkog staža prolazi razna stručna osposobljavanje i edukacije u farmaceutskoj industriji (PLIVA, galenski i analitički laboratorij) te stječe bogata i inovativna znanja u farmaceutskoj tehnologiji. Najdragocjenije praktično iskustvo stječe u radu s ljudima kroz ljekarničku skrb, a par godina kasnije kao zaposlenik KBC-a stječe nova znanja iz područja bolničke farmaceutske skrbi. Kao zaposlenik kliničke ljekare u bolnici upisuje specijalistički studij iz kliničke farmacije.

Područja znanstvenog interesa: fitoterapija, molekularna farmakologija, izrada i kreiranje kozmetičkih receptura i dodataka prehrani, dermatofarmacija i klinička farmacija. Cilj mu je pripomoći da se fitoterapija integrira u medicinu kao djelotvorna i farmakološki utemeljna metoda liječenja i prevencija bolesti.

Kontakt: tomislav.zivko@gmail.com

Tekstovi autora

1234