Ovo je najbolji jogurt za snižavanje kolesterola, tvrde nutricionisti - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo je najbolji jogurt za snižavanje kolesterola, tvrde nutricionisti

Ako volite jogurt ali i pazite na kolesterol, važno je odabrati pravi.

Jogurt može biti dio prehrane, ali i tu treba paziti što odabrati ako pazite na razine kolesterola u organizmu. 

Iako je tijelu kolesterol potreban kako bi se gradile zdrave stanice, ako ga je previše, možete biti u skupini koja ima povišen rizik za razvojem bolesti srca; naslaga masnoća na krvnim žilama što može voditi do smanjene prohodnosti krvi, stoji na stranicama Mayo Klinike. 

Ova popularna dijeta ne daje očekivane rezultate, otkrivaju stručnjaci

Ako ste u rizičnoj skupini, morate pripazite što od hrane unosite u tijelo, neke mogu biti štetnije, dok će druge pomoći zdravlju. 

Koja to vrsta jogurta može pomoći kod snižavanja kolesterola?

Prema riječima nutricionistica Lyssie Lakatos i Tammy Lakatos Shames to je nemasni jogurt, bogat probioticima, koji sadrži malo šećera ali punio proteina. 

“Iako se o zasićenim masnoćama i kolesterolu zna puno, a i tome da genetika može utjecati, važno je smanjiti njihov unos kako bismo prevenirali bolesti srca. Kada ga se unosi puno, može utjecati na povišene razine “lošeg” kolesterola, pojasnile su. Važno je da jogurt sadrži male količine šećera jer ako njega unosite u velikim količinama, događa se isto.

Fantastično voće za čišćenje organizma – pomaže i kod mršavljenja, a rijetko ga jedemo

Nutricionistice tvrde kako konzumacija šećera može imati utjecaja na upalne procese, što kolesterol čini još opasnijim – on je odgovoran za nastanak ateroskleroze. 
Kada je u pitanju odabir jogurta, one savjetuju da birate proizvod koji ne sadrži zasićene masti, ali niti puno šećer ali je važno da u njemu ima dovoljno proteina i probiotika.

“Za one čija se svakodnevna prehrana sastoji od malog unosa zasićenih masti i šećera, povremena konzumacija takvog proizvoda neće škoditi, ali danas je malo ljudi koji na to pazi “, zaključile su. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo