Hrana i recepti

Hrana i recepti

Smoothie od ananasa za jače ligamente i bezbolne zglobove

Izvor: Shutterstock

Glavni sastojak ovog smoothieja, koji će potaknuti obnovu vašeg tkiva i koji će vas osloboditi boli u zglobovima i gležnjevima, je ananas.

Tijekom godina, uslijed ozljeda, kretanja i starenja, smanjuje se fleksibilnost ligamenata, dok se zglobovi polako izrabljuju. Najčešće se pojavljuje bol u koljenima, a uslijed nje – mijenja se naša postura i samim time se pojavljuje bol u leđima i zdjelici.

Bolne noge znak su da je vrijeme za promjene!

Vrlo je važno da na vrijeme reagiramo i brinemo o ligamentima i zglobovima, a to možemo, osim redovnim vježbanjem, i ovim vrlo ukusnim smoothijem. Naime, glavni sastojak ovog smoothieja je ananas, koji sadrži bromelain, a on sadrži enzime koji se razgrađuju u bjelančevine.

Bromelain je dobar za liječenje bolesti crijeva, a ima i protuupalna svojstva, liječi bolove i otekline i zbog toga pozitivno utječe na ozljede mišića. Osim bromelaina, ananas sadrži još i veliku količinu vitamina C, kao i mangan koji čuva gustoću kostiju.

Smoothie s ananasom

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 250 ml narančinog soka
  • 7 grama cimeta
  • 400 grama na kockice narezanog ananasa
  • 80 grama zobene kaše
  • 40 grama meda
  • 40 grama badema

Priprema:

Skuhajte zobenu kašu, dodajte tople vode i ostavite da se ohladi. Iscijedite sok iz narezanih kockica ananasa, dok med, cimet, vodu, narančin sok i bademe pomiješajte u blenderu. Prije nego bademe stavite u blender, pokušajte ih što više usitniti samostalno. U blender dodajte zobenu kašu i sok od ananasa.

Nakon dva tjedna trebali biste osjetiti poboljšanje, odnosno smanjivanje boli, a ligamenti će vam se svakako polako očvršćivati.

Recepti za 5 savršeno zdravih smoothiejaa snizite i krvni tlak sokom od cikle i ananasa!

Foto: Shutterstock

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo