Obožavate slane inćune? Predstavljamo vam dva brza, ali iznimno ukusna recepta koji će zadovoljiti i najprofinjenije sladokusce.
Bruskete s inćunima
Potrebni sastojci:
- francuski kruh
- maslinovo ulje
- rajčica izrezana na komadiće
- bosiljak
- 1-2 češnja češnjaka izrezanih na sitne komadiće
- slani inćuni Mardešić
Priprema:
Narezati kruh i po njemu proliti žličicu maslinovog ulja u koje smo prethodno stavili komadiće češnja češnjaka. Peći 10-ak minuta na 180°C.
Izvaditi iz pećnice i posuti sa sjeckanim rajčicama, bosiljkom i slanim inćunima.
Salata od slanih inćuna
Potrebni sastojci:
- slani inćuni s kaparima Mardešić
- maslinovo ulje
- aceto balzamico
- limun
Priprema:
Slane inćune lijepo posložiti na tanjur. Izmiješati maslinovo ulje i aceto balzamico te malo limunovog soka, pa sve preliti peko inćuna.
Kaparima i kriškama limuna ukrasiti tanjur. Poslužiti uz kruh kojeg ste prethodno zapekli u pećnici.
Mardešić slani inćuni
Tvrtka Mardešić se može pohvaliti dugogodišnjom tradicijom soljenja ribe. Ona je
oživljena prije nekoliko godina, prvenstveno zbog rastuće potražnje za soljenim
inćunima. Mardešić slani inćuni
se proizvode od svježe ulovljenih inćuna, od kojih se odvajaju
nejestivi dijelovi. Zatim se sole, zriju, filtriraju, ispiru i cijede.
Slijedi slaganje u staklenke te nalijevanje uljem.
Ordinacija.hr