Možda vam ocat i bobičasto voće ne zvuče kao idealna kombinacija, ali nemojte suditi prerano ako niste probali…
Balzamični ocat ima slatkastu notu i kada se prelije preko jagoda, borovnica i malina, pomaže izvući prirodne sokove i šećere iz ovog voća te se stvara fantastičan sirup, savjetuju znalci s portala The Kitchn.
U kombinaciji voća i balzamičnog octa nedostaje još samo grčki jogurt. Donosimo cijeli recept i nadamo se da ćete istinski uživati u ovom (zdravom) desertu za čiju pripremu vam treba samo 15 minuta, a koji se odlično uklapa u koncept mediteranske prehrane.
Anđeoski kolač – jednostavan recept za jedan od najpopularnijih svjetskih kolača
Sastojci:
- 1,5 šalica jagoda
- 1 šalica borovnica
- 1 šalica malina
- 1 žlica balzamičnog octa
- 1 grčki jogurt
- 2 žličice meda
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte voće i prelijte balzamičnim octom. Ostavite da odstoji oko 10 minuta.
U maloj zdjeli pomiješajte grčki jogurt i med.
Podijelite voće u desertne čaše i u svaku čašu dodajte jogurt pomiješan s medom.
Rolada s jagodama apsolutni je hit ovih dana! I brzo se priprema
M. P.
Foto: Shutterstock