Donosimo zanimljiv recept Helene Jakoliš, autorice knjiga zdrave prehrane i holističke nutricionistice s bloga Zdravo i slasno.
Ovi bezglutenski i veganski bomboni oduševit će sve – od najmlađih do najstarijih.
Zbogom nesanici! Napravite sami gumene bombone s magnezijem od samo 5 sastojaka
Sastojci za gumene bombone s jabučnim octom:
- 280 ml svježeg soka od jabuka
- 60 ml nepasterizoranog jabučnog octa
- stevija ili 3 žlice meda ili javorovog sirupa
- 1 ½ žlica želatine agar agar u prahu
Sastojci za zelene gumene bombone:
- 350 ml omiljenog zelenog soka od voća i povrća (izbjegavati citruse jer reagiraju sa želatinom agar agar)
- sladilo po želji
- 1 ½ žlica želatine agar agar u prahu
Priprema:
U blenderu pomiješajte sok od jabuke, ocat i sladilo. Prebacite u lonac za kuhanje, dodajte agar agar i dobro pomiješajte dok se prah ne otopi. Od svih želatina agar agar na našem tržištu meni se najbolje pokazala marka Biovegan. Smjesu stavite kuhati na laganoj temperaturi. Kada smjesa počne vreti ili ključati maknite s vatre. Uzmite kalupe za bombone, napunite smjesom i ostavite 5 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga stavite u hladnjak na par sati dok se smjesa ne stisne u gumenasti oblik.
Na isti način pripremite zelene bombone. U slast!
Jesenska poslastica za sve generacije: Karamelizirane jabuke od samo dva sastojka
Ordinacija.hr
Foto: Arhiva, Shutterstock