Kolačići s kremom od kestena i marmeladom od naranče idealni za jesenske dane

Kenwood radionica, mini tartletsi s kremom od kestena i marmeladom od naranče

Stigla je jesen, a to znači samo jedno - vrijeme je za umatanje u omiljenu dekicu i poslijepodnevni ritual uživanja u najdražem toplom napitku i kolačićima, sve dok je vani tmurno i hladno ili pada kiša.

Prije nego se odlučite zavaliti u fotelju omiljene slastičarnice, razmislite o tome da se i sami okušate u pripremi slatkih zalogaja koji će osunčati tmurne jesenske dane. Čokoladni mini tartletsi s kremom od kestena i marmeladom od naranče čiju su pripremu u subotu usavršili polaznici #KenwoodKuha radionice, i čiji vam recept donosimo u nastavku, nama zvuče kao idealan način za pretvaranje jesenskog dana u cozy, hygge dan.

Jednostavna i savršena poslastica: Kolač od limuna i badema bez brašna

 Za pripremu dobrih slastica potrebno je zadovoljiti par kriterija. Važno je za početak imati dobru volju i još bolji recept, a nakon toga kvalitetne sastojke i kućanske aparate koji će svojim značajkama novopečenim slastičarima omogućiti da priprave smjese i kreme kao pravi profesionalci, rekla je slastičarka Mirjana Špoljar, koja nam donosi i recept za tartletse.

Sastojci za podlogu:

  • 300 grama mljevenog Oreo keksa
  • 160 grama otopljenog kokos maslaca
  • jedna čajna žličica esencije vanilije
  • 20 grama mljevenih zobenih pahuljica

Priprema:

1. Mljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac.

2. Lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine.

3. Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.

4. U međuvremenu pripremite kuhanu kremu od kestena i čokolade.

Sastojci za kuhanu kremu:

  • 120 grama kristal šećera
  • 0.4 litara mlijeka
  • četiri grama gustina
  • četiri žumanjka
  • jedan vanilin šećer
  • 40 grama crne čokolade
  • 150 grama maslaca
  • 80 grama kesten pirea
  • 100 grama marmelade od naranče
  • pola litra slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

1. Prvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke – jedan po jedan.

2. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.

3. Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.

4. Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi.

5. Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.

6. Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire.

7. Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.

8. Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom.

Pita od šljiva s meringom: Poslastica koja će vam uljepšati ovaj vikend

Ordinacija.hr

Foto: Arhiva

 Prati nas na Viber Public Chatu!