Idealno je vrijeme da “počastite” organizam jednom finom, toplom i jednostavnom juhom od češnjaka!
Što jesti nakon blagdana? Wonton juha je odličan izbor
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 2 manje mrkve
- 1 peršin korijen
- 4 do 5 krumpira srednje veličine
- malo celera
- lovorov list
- jušni temeljac
- vrhnje za kuhanje
- sol
- papar
- 1 glavica češnjaka
- krutoni
- maslinovo ulje
Čišćenje organizma nakon blagdana – isprobajte ovu sjajnu juhu od povrća
Priprema:
Sitno nasjeckati luk i propirjati. Nakon 5 minuta dodati sitno nasjeckanu mrkvu, celer, peršin i krumpir. Preliti temeljcem i kuhati na laganoj vatri.
Nakon 10 minuta dodati češnjak, par komada prepoloviti, ostale ostaviti cijele. Dodati lovorov list. Ako radite bez temeljca, onda po želji začiniti.
Kad se povrće skuha izmiksati ga štapnim mikserom. Ostaviti na vatri i dodati vrhnje za kuhanje. Ako je juha pregusta dodati još temeljca/vode.
Ostaviti da kratko prokuha. Krutone možete sami pripremiti od tosta.
Tri jednostavne juhe koje će otjerati prehladu i gripu
M. Strukić/Living
Foto: Shutterstock