Marenda je obrok koji nam je itekako koristan u svakodnevici. Specifično za naše krajeve ono je sinonim za obrok između doručka i kasnijeg ručka, a često može biti i most prema večeri.
Zagrebački restoran Bota Šare marendama poklanja posebnu pažnju, a otktiva i recept koji jednostavno možete pripremiti kod kuće.
U 40 dana izolacije, stalno je pripremala ovo jelo jer je – genijalno!
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 kg očišćene Jadranske srdele
- 1 kg krumpira kuhanog u ljusci /poslije očistiti
- Blitva
- Stonska sol
- Maslinovo ulje
- Vinska kvasina
- Papar
- List peršina
Priprema:
Blitvu očistiti i skuhati u vodi. Procijediti i staviti u posudu. Dodati prethodno skuhani krumpir narezan na kockice te sve začiniti maslinovim uljem i stonskom soli. Očišćenu srdelu ispeći kratko na grilu, servirati na tanjur uz blitvu na dalmatinski način.
Rolada s jagodama apsolutni je hit ovih dana! I brzo se priprema
Ordinacija.hr
Foto: Filip Popović, Shutterstock