Počastite se ovaj vikend jednostavnim, slatkim desertom s najdražim namirnicama – jagodama i čokoladom…
Sastojci za tijesto:
- 200 g brašna
- 140 g maslaca
- 50 g šećera
- 1 žumanjak
- 1 vanilin šećer
- malo limunove korice
- nekoliko žlica hladne vode
Kolačići s kremom od mascarponea i nutelle koji će nestati u trenu
Sastojci za nadjev:
- 200 g jogurta
- 250 g mascarponea
- 25 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 1 vrećica želatine u prahu
- 500 g jagoda
Biskvit od limuna – jednostavan, a jako ukusan
Priprema:
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Mijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Prekrijte i ostavite da se hladi oko pol sata. Izvaljajte tanko tijesto i njime obložite kalup za pitu. Neka rub tijesta viri dva centimetra izvan posude. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.
U međuvremenu na pari rastopite čokoladu i umiješajte u nadjev koji ste napravili od jogurta, mascarponea, šećera u prahu i želatine.
Jagode operite, narežite na komade i umiješajte u nadjev. Nadjev rasporedite po tijestu i sve vratite u pećnicu na još 10-ak minuta. Kad se tar ohladi, ukrasite ga svježim jagodama.
Zagorska zlevka je tradicionalno jelo za svaku prigodu, a mi imamo odličan recept
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock