Jednostavno jelo od svježeg sira mnogima je omiljena tradicionalna poslastica, a ako ste u potrazi za najboljim receptom onda ste na pravom mjestu.
Poderane gaće – svi se trgaju za njih! Naučite ih pripremati uz ovaj jednostavan recept
SASTOJCI:
- 120 g kukuruznog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
- 1 dl suncokretova ulja
- 170 g maslaca
- 180 g šećera
- 1 žličica soli
- 1/2 kg svježeg sira
- 3,5 dl mlijeka, opcija: 2 dl kiselog vrhnja
Fritule – hrskave izvana, mekane iznutra
priprema:
U posudi pomiješati jaja i šećer te mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati i ostale sastojke, sve osim kiselog vrhnja.
Prvo idu mokri sastojci – ulje, otopljeni maslac, mlijeko i sir, a onda se dodaju suhi – prašak za pecivo, šećer, sol i postupno se ubacuje brašno, prvo kukuruzno pa oštro. Smjesu izliti u prethodno nauljen protvan, a po vrhu se zlevka može preliti i kiselim vrhnjem, žlicu po žlicu.
Peći u pećnici na 180 stupnjeva četrdesetak minuta. Zlevka je gotova kad poprimi zlatnožutu boju.
9 jednostavnih ribljih recepata za korizmeni post
Korizmena kuharica
Foto: Shutterstock