Hrana i recepti

Hrana i recepti

Najbolje jutarnje grickalice za gubitak kilograma

Sigurno vam se često dogodilo da ste na poslu, fakultetu ili u školi i odjednom osjetite neopisivi osjećaj gladi.

A tek je 10 sati ujutro. Umjesto da čekate ručak i tada pokušate „nadoknaditi“ glad, stručnjaci nalažu kako je najbolje posegnuti za jutarnjim grickalicama, posebno ako želite izgubiti kilograme. Vrijeme između doručka i ručka ima često dugu pauzu što se prehrane tiče pa postoji mogućnost da ćete se pojesti previše za ručak ako ste nevjerojatno gladni.

Sir i komadi jabuke

Postoje tolike vrste krutih sireva, a bogati su vlaknima. Narežite ih na male komadiće te dodajte jabuku kako biste povećali unos vlakana.

Jagode i grčki jogurt

Grčki jogurt je odličan izvor proteina koji pružaju energiju, dok su jagode bogate vlaknima pa ćete se osjećati sito i spremno riješiti sve obaveze taj dan.

Kuhana jaja i naranča

Kuhana jaja su dobro poznat izvor proteina te su jedan od najboljih namirnica za dobar početak dana. No, pokušajte uz jaja dodati i naranču kako biste povećali unos proteina i vlakana.

Krekeri i maslac od badema

Danas je lako pronaći krekere koji sadrže jedva 60 kalorija, a u kombinaciji sa maslacem od badema unijeti ćete u tijelo proteine, vlakna i zdrave masti.

Pistacio

Jedna šaka pistacija sadrži 6 grama proteina, a namirnica je koju ćete jesti sporije budući da ih morate očistiti te ćete biti siti barem dovoljno vrijeme do ručka.

4 “zdrave” namirnice koje biste trebali izbjegavati za doručak

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo