Trendovi u hrani, kao i u bilo čemu drugome, mijenjaju se iz godine u godinu. Međutim, ono što će uvijek biti aktualno svakako su – deserti.
Ovo proljeće u modi su pastelne boje, čak i kada je kulinarstvo u pitanju. Društvene mreže preplavljene su tzv. unicorn desertima. Osim što izgledaju neodoljivo, mogu biti itekako ukusni. Probajte ovaj cheesecake koji će svi obožavati.
Unicorn cheesecake
Potrebni sastojci:
- 300 g mljevenoga keksa
- 180 g maslaca
- 500 g mliječnoga namaza
- 400 ml slatkoga vrhnja
- 50 g šećera u prahu
- 1 limun
- 2 vrećice želatine u prahu
- roza, žuta, zelena, plava, ljubičasta boja za hranu
- šećerne perlice za dekoraciju
Priprema:
- Istopite maslac i pomiješajte ga s mljevenim keksom dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite smjesu u kalup za kolače i pustite da se ohladi.
- Istucite slatko vrhnje za kuhanje dok ne dobijete šlag. U drugoj posudi mikserom izmiješajte mliječni namaz i postupno dodajte umućeni šlag, šećer u prahu i sok jednoga limuna.
- Podijelite kremu u pet jednakih dijelova i u svaki dodajte jednu boju za hranu te dobro promiješajte.
- Ponovno sve sjedinite u jednu masu, ali pazite da svaki dio koji ste prethodno odvojili zadrži svoju boju.
- Pripremite želatinu po uputi s vrećice i dodajte ju u kremu.
- Kremu prelijte preko pripremljene podloge od mljevenoga keksa i maslaca te spremite u hladnjak na minimalno 5h.
- Ukrasite cheesecake šećernim perlicama koje bi trebale biti u pastelnim bojama.
Torta od sira bez glutena – poslastica za svačiji ukus!
Dobar tek!
Foto: Shutterstock
J. R.