Pripremite kokice na drugačiji način: sa slaninom, cimetom, čilijem...

Kokice shutterstock 382886047

Jedino što kokice zapravo čini kaloričnima su začini koje koristite, količina koju pojedete, a ono s čim zbilja možete pogriješiti je – jesti kokice iz mikrovalne pećnice, odnosno one gotove.

Kokice su poznate kao niskokalorične grickalice koje su idealne za one trenutke kada želite nešto grickati, a važno je izbjegavate pretjerano stavljanje ulja kada ih pripremate kod kuće.

Kokice sa čilijem, kokosovim uljem i cimetom

Sastojci:

  • 4 šalice kokica
  • 3 čajne žličice kokosovoga ulja
  • ½ žličice cimeta
  • 2 žličice sirupa od javora
  • čili spoj (sol, papar, šećer, luk, češnja, crvena paprika)

Priprema:

  1. U zdjelu u kojoj radite kokice dodajte 3 žličice kokosovoga ulja. Zatim ubacite ½ šalice zrna za kokice i pokrijte poklopcem.
  2. Ne zaboravite tavu cijelo vrijeme pomicati kako kokice ne bi izgorile. Kada pucketanje stane prebacite kokice u veliku zdjelu te dodajte ljute začine i sirup.

Kokice sa slaninom

Sastojci:

  • 5 komada slanine
  • 6-8 šalica gotovih kokica
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • ½ šalice sirupa od kukuruza
  • ¼ šačice maslaca
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • ¼ žličice praška za pecivo

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Na tavi pecite slaninu dok ne postane hrskava. Prebacite na tanjur i narezite na komadiće i sačuvajte 1-2 žličice ostale masti.
  2. Pomiješajte šećer, sirup, maslac i mast na tavi i pecite na srednjoj temperaturi oko 4 minute. Ne miješajte, ponekad potresite tavu. Maknite s vatre te dodajte ekstrakt i prašak za pecivo.
  3. Brzo prelijte kokice i miješajte. Pecite to tako oko 30 minuta, te promiješajte koji put. Možete poslužiti kada se malo ohladi.

Kuglice od čokolade s kokicama i karamelom

Sastojci:

  • 14 šalica pečenih kokica (1 šalica sirovog kukuruza za kokice)
  • 390 g bomboni od karamele
  • 4 čajne žličice maslaca
  • 10 štapića za sladoled
  • 300 g tamne čokolade
  • šarene mrvice

Priprema:

  1. Bombone od karamele i maslac stavite u lonac za pirjanje, kuhajte na srednjoj toplini te miješajte dok se ne rastope. Maknite s vatre i prelijte po kokicama. Miješajte dok se u potpunosti kokice ne utope u karameli, a zatim ostavite koju minutu da se ohladi.
  2. Rastopite čokoladu. Premažite dlanove maslacem i od kokica napravite kuglice. Stavite štapić u svaku kuglu i umočite u čokoladu te potom u mrvice. Kada se osuši, slobodno poslužite.

Ovo još niste probali: cheesecake i roštilj s marelicama

M.S.

Foto: Shutterstock 

 Prati nas na Viber Public Chatu!